Ingrediente:
20g gelatina
5 oua
1 cutie compot ananas
1/2 l lapte
1 lingura faina
300g zahar
400-500g frisca
Ananasul se pune la scurs.Galbenusurile se amesteca cu zaharul,peste ele se pune laptele si se da la fiert la foc mic pana se ingroasa .Se pune in crema luata de pe foc gelatina(topita).Se lasa sa se raceasca.Batem frisca si albusurile spuma pe baie de aburi..Cand crema e rece se amesteca cu frisca si albusurile spuma.
Crema neagra ganache:
400g ciocolata amaruie,
300ml frisca lichida,
1 lingurita gelatina
Frisca se aduce la temperatura de fierbere si se opreste focul,se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pana se topeste,se pune gelatina dizolvata ,apoi se da la frigider 3-4
ore.Se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Intr-o forma de tort speciala punem hartie de copt (pentru a putea transfera tortul mai usor pe platou),3/4 din crema ganache si crema alba amestecata cu bucati de ananas.Dam la rece ptr 2 -3 ore.Mutam tortul pe un platou si-l ornam cu frisca si crema ganache pastrata.