Ingrediente:
– 3 căni lapte
– 1 linguriță coajă rasă de lămâie
– 1 cană zahăr
– 1/2 căni griș
– 4 gălbenușuri
– un pachet foi de plăcintă (pt. aprox. 5-6 porții)
– 1 lingură esență vanilie sau 1 păstaie vanilie
– 150 grame unt
– zahăr pudră și scorțisoară pentru pudrat
Preparare:
Se freacă gălbenușurile cu zahăr până acesta se dizolvă și se lasa amestecul deoparte.
Laptele il punem la încăzit, cu coaja de lămâie și esența de vanilie. Când laptele se apropie de punctul de fierbere,focul se reduce și se adaugă grișul puțin câte puțin amestecând în continuu. Compoziția ar trebui să aibă consistența unei budinci vâscoase.
Se adaugă gălbenușurile frecate și amestecă până sunt încorporate bine. Crema se da pe foc și se lasa să se răcească.În timpul acesta se topește untul.
Odată ce crema s-a răcit se întind foile dezghețate pe masa de lucru. Se unge o foaie cu unt și pune o altă foaie peste ea. Punem crema si iar
2-3foi.Se da la cuptor la foc mediu timp de 20 minute.
Se serveste calda pudrata cu scortisoara si zahar vanilat.