Ingrediente: -2 foi speciale din comert sau coapte in casa din foietaj, -750 ml lapte, -200 g zahar, -4-5 galbenusuri in functie de marimea oualor, -100 g faina, -3 plicuri zahar vanilat, -o esenta vanilie, -coaja rasa de la o lamaie, -200 ml frisca lichida, -2 linguri zahar pudra, Preparare: Se separa ouale si se freaca galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert. Cand galbenusurile isi schimba culoarea, adica se albesc se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze si sa nu formeze cocoloase. Se dilueaz cu laptele rece ramas, adaugat putin cate putin dupa care se adauga amestecul in laptele fierbinte, in fir subtire amestecandu-se continuu. Se transfera vasul pe baie de abur si se lasa sa fiarba pana se ingroasa foarte bine, aproape ca o mamaliguta. Dupa ce e gata se inchide focul si se adauga untul amestecand bine. Frisca lichida se bate conform instructiunilor, cu zaharul pudra adaugat spre finalul mixarii. Intr-n vas de dimensiunile foii de cremsnit se aseaza prima din ele peste care se toarna si se niveleaza crema racita complet. Se vine deasupra cu un strat de bucatele obtinute din faramitareaa unei jumatati din a doua foaie. Deasupra se aseaza un strat de frisca si apoi restul de bucatele de foietaj, bine maruntite. Cremsnitul astfel montat se da la rece pentru 10-12 ore dupa care se taie in patrate
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.