Ingrediente:
- 360 g făină
- 300 g zahăr
- 4 ouă mari
- 100 ml ulei de măsline
- 12 g praf de copt
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- un praf de sare
Crema neagra ganache:
-400g ciocolata amaruie,
-300ml frisca lichida,
-1 lingurita gelatina
Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr până devin cremoase. Se adaugă uleiul, esenţa de vanilie.Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Făina se amestecă cu praful de copt şi sare. Se încorporează în crema de gălbenuşuri apoi se adaugă uşor şi albuşurile bătute.. Se unge tava pentru guguluf cu unt apoi se presară cu zahă
r.Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
Crema:
Frisca se aduce la temperatura de fierbere si se opreste focul,se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pana se topeste,se pune lingurita de gelatina dizolvata inainte,apoi se da la frigider 3-4 ore.Eu am facut-o seara si am lasat-o peste noapte la frigider.Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Asamblare:
Se taie guguluful in doua pe fumatate si fiecare parte se scobeste cu lingurita ,se umplu cu crema apoi se lipesc la loc,se orneaza cu ciocolata topita si fulgi de cocos.