Aluat: 200 g unt sau margarina pentru varianta de post, 400 g faina, 5-6 linguri apa(lapte sau smantana), 4 linguri zahar.
Umplutura: 1 lingura de gris, 1 kg de mere, zahar dupa gust, in functie de cat de dulci sunt merele, scortisoara.
Se topeste untul la micro, se amesteca cu zaharul, se incorporeaza faina si apa si se framanta pana cand se ia toata faina de pe peretii vasului si se formeaza o bila de aluat. O treime din aluat se pastreaza si restul se intinde si se pune intr-o tava de tarta. Se da la frigider 15 min, timp in care ne ocupam de umplutura.
Se curata merele si se dau prin razatoare sau robot, se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara si se calesc pana cand devin sticloase si se mai evapora din suc. Peste aluatul din tava se presara o lingura de gris. Cand s-a racorit putin umplutura se aseaza peste aluatul din tava. Din restul aluatului se fac zabrele sau floricele si se aseaza peste umplutura. Zabrelele se ung cu ou batut. Se da la cuptor pentru a se coace Se poate inlocuii merele cu dovleac
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.