Ingrediente:
Aluat pentru foi : 600 gr faina, 2 oua, 250 gr unt sau margarina, 250 gr lapte, 100 gr zahar, 30 gr drojdie, 1/2 lingurita sare, 2 plicuri zahar vanilat sau 1 lingurita de esenta vanilie, coaja de la o lamaie rasa.
Umplutura: 400 gr gem de caise(prune), 200 gr nuca macinata, 200 gr zahar, 2 pliculete zahar vanilat.
Glazura: 100 gr zahar, 30 gr cacao, 50 ml apa, 30 gr unt.
Mod de preparare
Se amesteca drojdia cu zahar, pana se lichefiaza, se adauga untul moale, ouale intregi pe rand, amestecand pana totul devine ca o
crema.Se adauga laptele, coaja de lamaie, vanilia, sarea si la final
faina.Se amesteca totul foarte bine si se lasa la crescut cca 10-15 min.
Aluatul se imparte in 4 parti egale . Se ia o bucata de aluat se intinde o foaie groasa de 0.5 cm, dupa dimensiunea tavii de 20×30.
Foaia se aseaza neunsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu gemul de caise, se presara cu nucile amestecate cu zahar , zahar vanilat. La fel se procedeaza si cu restul foilor, se suprapun, ultima foaie ramane neunsa.
Tava se lasa la cald cca 30 min pentru dospirea foilor apoi se coace la foc potrivit cca 1 ora.
Dupa coacere se lasa la racit complet apoi se glaseaza cu glazura de cacao sau se pudreaza cu zahar pudra