Blat 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 50ml ulei 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie putina sare Cremă: 4 ouă 8 linguri zahar 4 linguri apa 5 linguri făină 600ml lapte
Glazura: 800 ml suc de portocale 5 linguri zahar 60 g amidon
Blat: Ouale intregi cu zaharul se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cate putin in amestecul de oua, mixand la viteza mica. Se tapeteaza o tava 20x30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Tava se introduce la cuptor, la foc mic, pana blatul este copt . Se lasa apoi la racit. Crema: Amestecam intr-un castron mare ouale cu faina astfel incat sa nu obtinem cocoloase, apoi adaugam laptele si amestecam. Punem zaharul cu 4 linguri de apa la foc mic sa se caramelizeze. Cand prinde culoare frumoasa de bronz (nu lasam sa devina maro inchis caci va schimba gustul cremei devenind mai amara) adaugam laptele cu oua si faina. Lasam la foc mic pana se topeste caramelul si obtinem o crema de consistenta unei budinci. Avem grija sa amestecam astfel incat sa nu se lipeasca. Luam de pe foc, o lasam sa se raceasca pana la punctul in care este inca suficient de calduta pentru a topi untul. Mixam pana obtinem o compozitie omogena. Glazura: puneti zaharul si amidonul intr-o craticioara,turnati sucul de portocale si amestecati continuu .Asezati vasul la foc mic-mediu si lasati la fiert.Dupa ce a dat doua clocote stingeti focul ,lasati la racit si amestecati des pentru ca se va forma o pojghita deasupra. Asamblare: Blatul se taie în doua. Prima parte se pune pe un platou s, se înșurubează usor cu suc de portocale. Se întinde jumătate din crema. Punem a doua bucata de blat insiropata si deasupra întindem crema rămasă. Turnam deasupra glazura fierbinte și o dam la rece 4-5 ore sau peste noapte
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.