Ingrediente:
350 g faina
25 g drojdie proaspata
5 linguri ulei
5-10 linguri zahar
aprox 150 ml lapte
1 ou
putina sare
dulceata(nutella sau pentru forma de aperitiv sunca, cascaval, masline)
Mod de preparare:
Pregatim aluatul: Frecam drojdia, zaharul si jumatate din laptele caldut. Turnam amestecul peste faina; asteptam sa se umfle 5-10 minute. Apoi adaugam oul, restul de lapte, uleiul si sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam 30-40 min sa creasca la loc ferit de curenti de aer.
Intindem o foaie subtire. Cu un pahar decupam forma pentru fete.
Pe un astfel de disc asezam dulceata, iar apoi acoperim cu un al doilea disc si sigilam marginile. Daca va umeziti degetele cu apa, marginile se vor lipi foarte usor.
Cu ajutorul unui dop de plastic decupam discuri mai mici. Un astfel de disc va reprezenta nasul purcelusului (caruia i-am facut si 2 crestaturi cu varful unui cutit - ca niste nari), iar sferturi de disc vor forma urechile. Le lipim de fetele purcelusilor, tot umezind usor cu apa aluatul.
Ochii i-am realizat din masline negre, decupandu-i cu ajutorul unui
pai.Se ung cu ou batut
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, pret de 15-20 min (urmariti aluatul pana cand se rumeneste usor).
Sunt de mare efect !!