Acest tort MASINUTA este surpriza pentru baiatul meu ,Andrei pentru ziua de maine de Sf.Andrei.
Blat:
-6 oua,
-12 linguri zahar,
-6 linguri faina,
cacao,
un plic praf de copt
Crema:
- 300 g. ciocolata alba
- 50 ml. lichior de cocos
- 250 g. branza dulce (Philadelphia)
- 80-100 g. zahar pudra
- 500 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida
Sirop:
compot de ananas.
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi faina, cacaoa si praful de copt
se coace in tava de 28/39 cm
rece se taie in doua pe vertical si se imparte pentru a modela masinuta
Crema:
Se toaca marunt ciocolata; se pune intr-un vas impreuna cu lichiorul la bain-marie.Cand ciocolata s-a topit, se ia vasul de pe foc si se aseaza Cand ciocolata s-a topit, se ia vasul de pe foc si se aseaza plina cu apa
rece.Se amesteca energic cateva secunde, dupa care se scoate vasul din apa; crema se lasa la racit.
Crema de branza se bate cu zaharul pudra, cu mixerul, pana se spumeaza; se adauga apoi cate o lingura de ciocolata alba topita si racorita, amestecand bine dupa fiecare.
Se bate frisca si se incorporeaza, tot cu mixerul, cremei de ciocolata si branza. Crema se imparte in 3 parti egale.
Se taie blatul in forma de masinuta se insiropeaza si se umple
cucrema.Se orneaza cu frisca
La multi ani !!!!
Tortul este foarte haios !!
La multi ani,pentru micutul Andrei!