550-600 gr faina alba un plic drojdie instant (sau 25 gr drojdie proaspata) o lingurita si jumatate sare 40 gr zahar 250-280 ml lapte rece 250 gr + 2 linguri unt 2-3 linguri faina Pentru umplutura : nutella Pentru uns: un ou Am pus intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea, doua linguri unt si zaharul. Am adaugat treptat laptele rece pana am obtinut un aluat ferm, destul de tare, nelipicios. 200 gr unt am amestecat cu 2-3 linguri faina si am modelat amestecul formand un cub. Aluatul si untul se da pentru o ora la frigider, Se scos pe masa de lucru infainata aluatul si se intinde un patrat cu latura de aproximativ 10 cm. Se face si din unt un patrat cu latura mai mica decat a aluatului. Se suprapun , am unit colturile opuse ale aluatului , acoperind untul. Am intins apoi cu sucitorul o foaie . Am impartit ochiometric foaia in 3. Am luat o parte laterala pe care am adus-o catre mijloc apoi cealalta deasupra ei ; "sulul " format l-am impaturit Am acoperit cu folie de plastic si am dat pt o ora la frigider. Am intins aluatul cu sucitorul si am uns cu cele 50 gr unt ramase apoi am impaturit ca la pasul anterior. Am repetat aceasta inca de doua ori (fara a unge iar cu unt), cu pauze de o ora timp in care bagam aluatul la rece. L-am lasat apoi peste noapte in frigider. Am scos, am intins aluatul, am taiat in triunghiuri pe care le-am umplut cu o linguriță de nutella api am format cornuri ruland dinspre baza inspre varf, intinzand usor varful pt a crea mai multe straturi. Am pus in tava tapetata cu hartie pentru copt croissantele formate si le-am dat iar la frigider pt. 30 min. timp in care am preincalzit cuptorul la 175-180 grade. Am scos tava, am uns croissantele cu ou batut cu putina apa si am bagat-o la cuptor pana ce croissantele au fost rumenite frumos.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.