400g biscuiti
Crema:
-750 ml lapte,
-200 g zahar,
-4-5 galbenusuri in functie de marimea oualor,
-100 g faina,
-3 plicuri zahar vanilat,
-o esenta vanilie,
-coaja rasa de la o lamaie,
-200 ml frisca lichida,
-2 linguri zahar pudra
Se separa ouale si se freaca galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert.
Cand galbenusurile isi schimba culoarea, adica se albesc se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze si sa nu formeze cocoloase. Se dilueaz cu laptele rece ramas, adaugat putin cate putin dupa care se adauga amestecul in laptele fierbinte, in fir subtire amestecandu-se continuu.
Se transfera vasul pe baie de abur si se lasa sa fiarba pana se ingroasa foarte bine, aproape ca o mamaliguta.
Dupa ce e gata se inchide focul si se adauga untul si esenta de vanilie amestecandu-le bine.
Frisca lichida se bate conform instructiunilor, cu zaharul pudra adaugat spre finalul mixarii si se amesteca putin cate putin cu crema racita.
Intr-o tava de chec se pune folie alimentara,un strat de biscuiti,crema,biscuiti.....pana terminam toata
crema.Se da la rece cca.2-3ore,apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu ce vreti:cacao,zahar pudra sau frisca.