500 g făină 000 300 g apă sau lapte 50 g ulei 20 g drojdie proaspătă sau 6 g drojdie uscată 15 g sare 15 g zahăr 1 ou 2 linguri de lapte seminte de susan seminte de mac fulgi de sare Pentru aluat se amesteca mai întâi laptele călduț cu drojdia si zahărul, apoi se adăuga 250 g făină și se omogenizeaza. Se lăsa totul 10 minute pe masă. Adăugam apoi uleiul, sarea și mixam totul. În final se pune și restul de făină. Frământam totul cca. 5 minute cu robotul . Acoperim vasul cu o folie transparentă și il lăsam la dospit la loc călduț până isi dubleaza volumul (circa o oră).Se înfăineaza masa de lucru și apoi se întinde cu grijă aluatul până obținem un dreptunghi de circa 40×60 cm. Tăiem fâșii subțiri de circa 40 x 2 cm, pe care le-am tăiat apoi în două. Din fiecare fasie se formeaza cate un covrig. Se bate un ou cu putin lapte si fiecare covrig se scufunda in compozitia de ou. Se aseaza covrigii in tava, se presara cu sare (susan, mac). Coacem covrigii 20 de minute la 170°C la funcția sus+jos +ventilație.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.