500 g faina 240 ml lapte 25 g proaspata/10 g drojdie uscata 2 oua 60 g unt 60 g zahar 1 varf cutit sare coaja rasa de lamaie
Ingrediente umplutura de branza de vaci 350 g branza de vaci bine scursa 150 g zahar 2 oua medii 2 linguri gris coaja rasa de lamaie 50-60 g stafide 1 varf cutit sare 1 plic zahar vanilat Pentru uns 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte
Mod de preparare
Preparare Aluat
Se cernem faina intr-un vas, se adauga drojdia frecata cu 1 lingurita de zahar din cantitatea totala si apoi se adauga in centrul fainii cernute. Adaugam treptat laptele caldut. Se framanta aluatul si cand capata putina consistenta, adaugam ouale, zaharul, sarea, coaja de portocala si treptat untul moale. Framantam pana cand obtinem un aluat elastic. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul la dospit, intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Preparare Umplutura
Punem branza de vaci bine scursa intr-un vas, adaugam coaja rasa de portocala, ouale, stafidele tocate in bucatele potrivite, grisul, zaharul vanilat si sarea. Amestecam pana cand umplutura devine omogena.
Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru pudrata cu faina si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 7-8 mm grosime. Se taie aluatul in patrate de cca 7-8 cm. Punem in centrul fiecarui patrat cate 1 lingura plina de umplutura. Lipim foarte bine doua cate doua colturile opuse ale fiecarui patrat. Punem placintele in tava de copt ,tapetata cu hartie de copt si ungem placintele poale-n brau cu amestecul de galbenus si lapte si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pana se rumenesc frumos.
1480775814061-1
1480775814061-1
1480775814061-1
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.