Blat:
6oua,
6linguri zahar,
6linguri faina,
vanilie,un varf de sare.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si sarea,se adauga pe rand galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de
copt.Se pune compozitia intr-o forma de tort si se da la cuptor
Sirop:
150ml apa,3 linguri de zahar se pun la fiert si cand clocoteste se stinge focul si se adauga esenta de rom .
Crema neagra ganache:
400g ciocolata amaruie,
300ml frisca lichida,
1 lingurita gelatina
Frisca se aduce la temperatura de fierbere si se opreste focul,se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pana se topeste,se pune gelatina dizolvata ,apoi se da la frigider 3-4
ore.Se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Glazura:
100g ciocolata amaruie
100 ml lapte,
2 linguri zahar
20g unt
Se aduce laptele la temperatura de fierbere,se adauga
zaharul.Se stinge focul si se adauga untul si ciocolata .Se amesteca pana se omogenizeaza totul si se ingroasa putin
Asamblare:
Blatul se taie in trei se insiropeaza,se pune crema ,iar la sfarsit se pune glazura inca fierbinta.