Ingrediente: -250ml lapte -150g zahar -100ml ulei sau margarina -2 oua -coaja rasa de lamaie -esenta de rom si vanilie -1/2 lingurita sare -600g faina -1 plic drojdie uscata Pentru umplutura doua ciocolate taiate cat mai marunt
Eu de data asta am folosit masina de facut paine,am vrut sa vad cum framanta,cum dospeste si cum iese cozonacul facut cu ajutorul ei. Toate ingredientele se pun in masina ,in ordinea in care sunt trecute in reteta si se porneste masina pe programul de framantat si dospit.Dupa aproximativ 2h,rasturnam aluatul pe o planseta unsa cu putin ulei si intindem usor cu mana.Punem bucatile de ciocolata(nuca,rahat,stafide,etc) si rulam.Asezam compozitia intr-o tava de cozonac in care am pus inainte hartie de copt.Mai lasam la dospit 30min,apoi ungem cozonacul cu un galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. P.S. Foarte bun a iesit si in varianta asta.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Gustos cozonac!