Ingrediente foi :
4 albuşuri
280 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
Ingrediente cremă:
4 gălbenuşuri
140 g zahăr
60 ml lapte
100 g ciocolată simplă
1 esenţă de rom
1 pachet unt sau margarină
100 ml frişcă
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi zeama de lămâie, pe baie de aburi până se ţin de tel. împărţi apoi spuma în 3 părţi egale. Tapetezi o tavă rotundă de tort cu hârtie de copt, o ungi cu ulei, întinzi o parte din spumă, presari puţin zahăr şi o coci la foc foarte mic, cu uşa cuptorului întredeschisă timp de 30 de minute. Obţii astfel o foaie.
Coci şi celelalte două foi în acelaşi mod. Pregăteşti apoi crema: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi laptele şi ciocolata rasă, apoi le freci pe aburi până se îngroaşă puţin. Laşi compoziţia obţinută să se răcească, apoi o amesteci cu untul frecat spumă şi cu esenţa de rom.
Opreşti un sfert din cremă pentru decor, iar cu restul umpli foile de bezea răcite. Decorezi tortul cu frişcă şi cu crema de ciocolată.
P.S. Eu am decorat cu crema oprita si cu stelute facute din ciocolata.
Foarte frumos ornat,foarte frumos in sectiune!
Nu am facut niciodata blat de bezea,mereu am trait cu impresia ca ramane tare si ca se sfarama la taiere!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Nu am facut niciodata blat de bezea,mereu am trait cu impresia ca ramane tare si ca se sfarama la taiere!