Maiaua se hraneste cu 12h inainte de preparea aluatului. 50 gr maia 200 gr faina 200 gr apa Reteta aluat 900 gr faina 400 gr din maiaua hranita cu 12 h inainte 400 ml lapte 100 gr unt 200 gr zahar coaja de lamaie portocala esenta de rom putina sare 2 oua 3 galbenusuri Umplutura 400 gr alune 110 gr zahar 4 linguri cacao esenta de rom coaja de portocala 2 linguri de smantana Toate ingredientele ptr aluat se pun in bolul unui robot de bucatarie si se framanta pana se incorporeaza foarte bine. Se lasa la dospit 30 min dupa care se face o prima impaturire. Dupa alte 30 min se mai face o impaturire a aluatului. Se lasa la crescut 6-8 ore. Se intinde aluatul se imparte in patru parti si se umple cu umplutura. Se ruleaza si se impletesc cate doua rulouri obtinandu-se doi cozonaci. Se aseaza in tavi si se mai lasa la dospit 2 ore. Se ung cu galbenus batut cu putin lapte si se dau la cuptor pa 180C ptr 20-25min,iar apoi se scade temperatura la 160C ptr cca30min sau pana trece testul scobitorii @ellacooking- cozonac cu maia
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: GabrielaManolache
Mesaj:
GabrielaManolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.